16 Mart 2007

olabildiğince şey’ettim

abi çok kötü bir –ömür-gün-yıl-an bir şey işte bilirsin sana mı anlatacağım işte öyle bir şey geçirmiştik hani denir ya leş gibiydik, aklın almaz! ben de biraz sinirli miydim ne bileyim üzgün müydüm neydim tam hatırlamıyorum…neyse biz açtık biraları oturduk; küçük bir teyp-kasetçalar-müzik seti-ses düzeni getirmiş bizimki, koydu mu hemen daha muhabbet bile başlamamışken alaylı-kalaylı-bol cancanlı müziği…. allaaah, tokuşturduk hemen biraları, şarkı inceden işledi içimize, bir şey demedik; bıraktık ki işlesin…..


lan sen şimdi beni anlamadın… ben sana diyor muyum şimdi o ne yaptı yok bu ne yaptı diye soruyor muyum yok hayır sormuyorum o halde ne sikime derman anlatmaya çabalıyorsun? şurda oturmuş dertleşiyoruz bildiğin başka makam yok; neden öyle oldu neden böyle oldu hikayesi…yetti ya!

epeyce içtik boş yere hazırlanmadık ya biz! sabah rüzgarı esmeye başladı bir ara ne ara tabii lan sabaha doğru ne ara olacak sokulduk birbirimize hayvanız sanki yok aslında hayvanız biraz ne yalan söyleyim işimiz ne yoksa bu saatte! baktım böyle olmayacak bir türkü söylemeye başladım. ulan o kadar mı kötü söylenir ya, beş dakka dayanamadı pezevenkler, sus da sus yetti de bitti! ne haliniz varsa görün dedim bastım yürüdüm…. geldi yanımda bizimki… elinde bira şişesi bir fırt kalmış ama bir saaattir erteliyor… git oğlum dedim ama dinlemedi.

“abi ben herşeyi sonradan anlıyorum” bunu dedi bana…sonra sustu. ben düşündüm hemen, acaba ben de mi her şeyi sonradan anlıyorum diye? zamanında hatta derhal-anında-şimdi-bir an önce- anlamak lazım gelir… endişelendim, bir ayar yapayım dedim olan bitene ucunu bucağını bulamadım….ha koy götüne gitsin amına koyum dedim… ona da öyle dedim. öyle ama, o kadar kolay değil dedi… kolay lan! dedim, kestirip attım.

git bak şunlara dedim uzaklaştırdım yanımdan. ardından baktım, götveren böcek gibi göründü gözüme. elinde bira şişesi eğile büküle yürümeye çalışıyor… hay allah belanı versin! hay allah belamı versin! ulan allah bir beş dakka daha harcasın hepimizin belasını versin be! damını terasını sikerim dedim çıktım betona. baktım hala yürüyor…ne zaman acele ettin ki amına koduğumun uyuşuğu; “koy götüne gitsin laan!” dedim bıraktım kendimi boşluğa….bir düşüyorum sorma…düşerken diyorum ki, derdinizi, derdimi sikeyim işte buymuş lan işte buymuş!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder