21 Şubat 2009

koca dünya

konstantin bronzit'in bir kısa animasyonu aşağıdaki. torrent aracılığıyla bir animasyon paketi indirdim, yüz adet animasyondan oluşuyor. bazılarını çok sıkıcı buldum özellikle çok eski olanları. konstantin amcanın animasyonu çok eğlenceli. zaten çok sınırlı bir mekan ya da durum üzerine yapılan "geyikleri" çok eğlenceli buluyorum. yıllar önce ankara'da, gezici festival kapsamındaydı sanırım, bir animasyon izlemiştim. hani şu bir kayıkçının, kendisi hariç iki şeyi yanına almak şartıyla, keçiyi, kurtu ve lahanayı (ya da ot öyle bir şey) karşı kıyıya nasıl geçireceğine dair bir bilmece vardır ya; işte onunla ilgiliydi. bilmecenin cevabıyla ilgileniyor muydu hatırlamıyorum ama bu durum üzerine o kadar absürt çeşitlemeler vardı ki animasyonda! "ne gibi örneğin?" diye sorma hiç hatırlamıyorum sadece çok eğlenceli olduğunu hatırlıyorum... mekansal kısıtlamada boku çıkarma konusunda ise tango'dan daha abartılısını bilmiyorum!




konstantin bronzit (au bout du monde - at the ends of the earth)

5 yorum:

  1. tembellikten bi türlü izleyemediğim her şey gibi bu da süper çıktı!
    çok eğlendik ailece :)

    YanıtlaSil
  2. üşenmezsen, yukarıdakiyle akrabalığı olduğunu düşündüğüm: the cat came back
    tabii senin gibi bir kedi delisi daha önce görmediyse:)

    YanıtlaSil
  3. bir sey göremedim ama:))

    YanıtlaSil
  4. hahahaa... daha bugün "cat came back"i okulda izletmeye karar verdim... bi düşün bakali, sen ilk kimden duydun onu, hmm?

    YanıtlaSil
  5. neslihan: sanırım bir "youtube yasağını kaldırma" google araması yapma zamanı gelmiş de hatta geçiyor bile:)

    demo: hayır ya biliyordum ki ben çok önceden beri onu:) beş on yıllık animasyon cd'leri var bende içinde cat came back olan bi kere:)
    boş yere temkinli davranmamışım onu önermeden önce:)

    YanıtlaSil