03 Mart 2009

amy casey ve uçan kulübeler

başlık bir harry potter kitabının ismi gibi oldu ama heyecanlı bir durum yok; amy casey ohio'da yaşayan bir ressam sadece. o kadar diyorum ohio'dan adam çıkmaz diye tamamen kıçımdan uydurup, ama dan dun çıkıyorlar karşıma işte. hem ayrıca aslen çorum'lu bir ressam arkadaşım da var! ha yani, yedim bitirdim kendi kültürümü, ta başka kıtaların kültürülerine hariçten gazel uydurma şeyler yakıştırıyorum! çok ayıp benim bu yaptığım sanki... 

 [bir gün gelecek ben de, insan gibi, bir sanatçı ve sanat eseri yazısı yazacağım, hissediyorum bunu! bu sefer de başlayamadım ağır oturaklı, dişe dokunur bir şeyler anlatan bir yazıya...] 

 ha onu diyorum, sitesini gezerken kapıldığım bir izlenime göre, amy 2006 yılı içinde hafiften bu yazıda örneklerini gördüğün, "bağlantılı evler" konseptine yaklaşmış, 2007 yılından itibaren de tarzını bu yönde oluşturmuş. 

 peki ben neden sevdim bu şahane resimleri? bilmiyorum, bir önceki cümleyi yazmadan önce hiç düşünmedim bunu ve şu anda bu cümleyi yazarken bir yandan da düşünüyorum neden gün içinde orada burada (internet tabii ki, yoksa sergi müze dolaşıyor değilim) onlarca şey gördüğüm halde, tuttum tek bir resimden yola çıkıp, o resmin ressamını buldum, o ressamın diğer resimlerine baktım, o resimlerin bir çoğunu bilgisayarıma kopyaladım diye... sonuç: bilmiyorum, sevdim işte. hiç bir canlı izine rastlanmayan bu resimlerde sanki şakacı bir tanrı eğleniyor gibi? 

 eğer hoşuna gittiyse, diğer resimlerine de bakmak isteyebilirsin, o halde: 
sanatçını sitesi: amycaseypainting.com 
sanatçoının blogu: amycaseypaint.livejournal.com 

4 yorum:

  1. bense sergilere,müzelere gidebiliyorum sadece:)))Dali'yi,Picasso'yu sadece duygu olarak anlatabilirim mesela:))Allah aşkına nasıl bir sörftür bu nette????????
    Neyse sayenizde ben de buralara gelerek otlanıyorum bu durumdan:))
    Tebrik etmek ve teşekkür etmek istedim tekrar:
    hem duyguyu hem de görseli paylaştığınız için:)

    ''hiç bir canlı izine rastlanmayan bu resimlerde sanki şakacı bir tanrı eğleniyor gibi?''kesinlikle ve etkileyiçi kılan da bu sanırım...

    YanıtlaSil
  2. stumbleupun ile sörf var o tamam ama google reader ile takip ettiğim yaklaşık 450 blog ve site sayesinde, hem de devasa boyutlarda otlanan bir insan kişisiyim:)
    ve asıl ben teşekkür ederim...

    YanıtlaSil
  3. heyecanlı bi durum yokmuş.. hahh!!! sen onu gel de bana anlat devrim'ciim.. google reader'da ilk gördüğümde içim hop etmişti zaten, bi de şimdi harry potter'ı okuyunca kıpradı yerinden..
    resimler gerçekten çok eğlenceli.. böyle bi samimi, sıcak ilkbahar duygusu falan.. evlerin de ağzı, gözü, yüz ifadesi var sanki, ha?

    YanıtlaSil
  4. özellikle sallanan evler de bana sanki "heyyooo" diyorlarmış gibi görünüyor:)

    YanıtlaSil