27 Mayıs 2009

dino valls

1959 yılında ispanya, saragossa'da doğmuş dino valls amca. resimlerine de yansıdığı üzere, cerrahlık, tıp eğitimi almış. gerçekten de, tüm resimlerinde insan bedenini merkeze almış ve tüm o bedenler sanki birer "nesne" gibi... resimlerini "sanat eseri" yapan şey ise, onlara kattığı ruh olasılıkla. bak bazen ciddi ciddi de yazabiliyorum ama gerçekten de resimlerini çok sevdim dino amcanın; konuyu sulandırmama neden olacak beyin hücrelerimin yularını çekip, onları dizginlemeye çalışıyorum bu yüzden...

kişisel olarak, insan bedenine "gereksiz" müdahale fikrine çok sıcak bakmıyorum. yani, ameliyat, dikiş izi, protez vs gibi zorunluluktan şeyler bir yana, estetik ya da haz merkezli "gereksiz" şeylere özellikle... dövme ve pirsing en çok karşılaşılan müdahale çeşidi ve abartıldığı kesin olanları haricinde, bana hiç de itici vs gelmiyor; bazısına yakışıyor bazısına yakışmıyor işte. tıpkı elbise, takı, saç, kıl tüy gibi... bir de sadizmle ya da mazoşizmle bağlantılı bedene müdahale var ki işte benim sıcak bakmadığım o. demir kıskaçlar, mandallar, mum şu bu ve insan bedeni bir araya gelip de bir haz noktasını uyarıyor belli ki ancak eminim bende o nokta yok ya da üzeri kapalı?

dino amcada var bir sado mazo esintisi demek istemiyorum çünkü adam "insan bedenine dışarıdan müdahale" konusunda eğitim almış ve bunu bilerek resimlerine baktığımda, bazen sağdan soldan çekiştiren, bazen inceleyen, bir şeyler yapan eller - kollar daha anlamlı geldi bana: sanki biraz da kendisiyle mücadele etmiş resimlerinde? işte bu nedenle çok sevdim resimlerini...

















dinovalls.com adresinden bir çok resmine bakabilirsin. (burada gördüm: pasa la vida)

Share/Save/Bookmark

3 yorum:

  1. Resimler oldukça etkileyici...Canlı görmek isterdim,buralardan bile etkileyici...sanırım çoğu Barcelona'dadır?Nedense bana Gaudi'yi çağrıştırdı...Bir aramak mı lazım internette:))

    YanıtlaSil
  2. Baktım:))Madrid'miş...Ama gerçekten internet sitesi de çok etkileyici:))Sanırım gücünü çok yakından tanıdığı anatomiye yorum katabilmesinden alıyor...İkisi bir arada ve bu avantajı çok iyi kullanmış:))Sayende tanıdım ve artık hayranıyım:hedefim orjinal bir Dino Valls görmek en kısa zamanda:))

    teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. ilk resim nip tuck'taki biblo maskeli doktoru hatırlattı bana...

    YanıtlaSil