19 Ekim 2009

cern'e gelecekten müdahale

radikal gazetesinde bugün yayınlanan habere göre, iki fizikçi (aşağıda fotoları olan muhteremler) "büyük hadron çarpıştırıcısı" deneyinde yaşanan aksilikleri, hayatta olur öyle şeyler diye geçiştirmemek gerektiğini düşünmüşler ve "bu deneyin gerçekleştirilmesi gelecekteki güçler tarafından engelleniyor" gibisinden bir iddia ortaya atmışlar.

şimdi ben kalkıp 400 sayfalık bir kitap çıkarsam ve tüm sayfalarda sadece "a" harfi basılı olsa, herkes beni itin götüne sokar ama ne bileyim andy warhol böyle bir şey yapmış olsaydı (aklıma ilk gelen o oldu diye yazdım) önce bir düşünürlerdi; "hemen reaksiyon vermeyelim, belki anlamadığımız bir şey vardır" falan derlerdi hatta bazıları övgü dolu laflar bile ederdi.

yani demek istiyorum ki, iki koca fizikçi bu iddiayı ortaya atan. biri, danimarka'lı holger bech nielsen, diğeri japon masao ninomiya. yanında, sigaranın ateşine dalmış bir arkadaşın iddia etse böyle bir şey, "boşver anlatma; filmi çıkınca izlerim" dersin ve başka bir konu açarsın ama yaşlı başlı fizikçi yahu bunlar.

"araştırmanın gelecekteki güçler tarafından engellendiğini iddia eden iki fizikçi, bu durumun dünyayı korumak adına yapıldığını da söylüyor. dr. nielsen ve dr. ninomiya’nın talihsizlik olduğuna inanmadığı olaylar, 1993’te başlıyor. o yıl, abd'de yürütülen benzer bir proje iptal edilmişti. 2008’de çalıştırılan “hadron çarpıştırıcısı” ise iki mıknatıs arasındaki bağlantının kopması sebebiyle kapatılmış ve 1 yılı aşkın süre kapalı kalmıştı." (radikal gazetesi)

diyelim zaman makinen var ve gelecektesin. eğer deney gerçekleştirilmiş ve zararlı sonuçlar vermişse, zaman makinene atlayıp, geçmişe gidip, mıknatıslar arasındaki bağlantıları koparmaya mı çalışırsın yoksa daha da gerilere gidip, deneye daha proje aşamasında mı müdahale edersin? öyle değil mi; yılanın başını küçükken ezeceksin derler!

o halde, gelecekteki güçlerin amacı, deneyin gerçekleştirilmesini geciktirmek! cern'deki adamlar heyecanlı tabii, bir işe girdiler, bok gibi de paraları var ve hemen deneye başlamak istiyorlar. demek ki deney doğru zamanda gerçekleştirilmedi, zararlı sonuçlar verdi. yıllar sonra gelecekten gelip "daha uygun" bir zaman için ayarlama yaptılar. bazı güçler. evet.

gerçekleşen olaylar ardında "bir güç" arayan bu iki fizik adamını gelecekteki güçlere hedef gösteriyorum o halde. gelecekten ayar veriyorsunuz olan bitene tamam ama bu iki adam bilin ki foyanızı ortaya çıkardı. yarın bakacağım; bu sayfa yok olmazsa ve radikal'deki haber ve işte tüm bu iddialar, demek ki ya gelecekteki güçler işlerini doğru dürüst yapmıyorlar, ya zaman makineleri jetonla çalışıyor ve fazla jetonları yok ya da bu iki fizikçi "kurgu bilim" yapıyorlar...

işte o fizikçiler! :



ayrıca bak: ‘tanrı parçacığı’ kendini mi engelliyor? [ntvmsnbc'de yazılanlar ile radikal'de yazılanlar aslında farklı anlamlar içeriyor. hangisi daha garip bilemedim ama? sonuçta, yukarıdaki yazı varlığını, radikal'deki habere ve haberdeki "gelecekteki güçler" vurgusuna borçlu.]
"dr. nielsen, amerikan new york times gazetesine yaptığı açıklamada şöyle dedi: 'higgs üreten makinelerin şansı hep kötü olacak gibi görünüyor. daha da ileri giderek, burada bir 'tanrı modeli' ile karşı karşıya olduğumuzu bile söyleyebiliriz. o kadar ki o 'tanrı-vari davranış' higgs’i engellemeye çalışıyor' " (ntvmsnbc)

ayrıca bak: fizikçi amcaların dedikleri. anlayan biri, şu iddiaların "türkçesini" anlatsa keşke. garip gazete haberleri ve onlar üzerine yapılan geyiklerle dolmasın internet. amin.

görseller:
cern'de bulunan garip alet
dr. nielsen
dr. ninomiya

4 yorum:

  1. Zuhahaha az kalsın pişti oluyorduk ha. Ben de aynı şeyden bahseden bir yazı yazıyordum, tam zamanında readerda görüverdim. =)

    YanıtlaSil
  2. nasıl olsa gelecekteki abiler silecekler yazdıklarımızı(!) o bakımdan bence ekle yazdığını :)

    YanıtlaSil
  3. Konu gelecekse eğer...olasılıklar geniş-çok yönlü-ihtimaller dahilinde sonsuz demektir...
    Bence sadece yazı silinir ve müdahele bununla sınırlanır diye düşünme...bu adamlar radikal çözümlere inanan bir federasyona bağlı topluluğa mensuplarsa eğer, işte o zaman senin rahme düştüğün andan itibaren bir silme işine girişebilirler ki bu da geçmişe yönelik müdahale çabalarını ne kadar ciddiye aldıklarının bir göstergesi olur.Aman Allah Korusun!
    Değil mi?

    YanıtlaSil