02 Nisan 2010

deli misin?

bilimsellikten tamamen uzak bir test hazırladım, ya da test diye hazırladım ama sonuçta ne olur bilmiyorum. her neyse, aşağıdaki soru ve durumlara vereceğin evet, hayır ve "e, e, ee!" cevapların, deli olup olmadığını ortaya çıkaracak ya da çıkarmayacak.

*içinde tüm şirinlerin bulunduğu bir kutu verdiler sana ama şirinler mavi değil, hepsi de gri; şirinenin saçı ve şirin babanın şapkası bile gri. rahatsız olup, hepsini tek tek maviye boyar mısın?

*belediye otobüsünde yanında oturan yaşlı bir kadın var. uyukluyor. kısa aralıklarla burnundan çıkan baloncuklar, hani şu deterjanlı suyla yapılanlar olur ya, işte aynı onlar gibi yükseliyor ve otobüsün tavanında patlıyor. bir süre sonra dayanamayıp parmağının ucuyla patlatıyorsun baloncukları. derken kadın uyanıyor, "26 balon patlattın, biz 25 diyelim, borcun şu kadar" deyip senden para istiyor. az bir şey, işte bir sigara parası kadar. ona para verir misin?

*biraz konsantre olsam, nesneleri düşünce gücümle hareket ettirebilirim diye düşünüyor musun arada sırada?

*içinden bir ses sürekli, durmadan, enseni yalaman gerektiğini, dünyanın geleceğinin buna bağlı olduğunu söylüyor mu?

*herhangi bir uzvun ya da organın sana fazlalık gibi geliyor mu? yuh deme, varmış böyle bir şey, bende fazla parmak var, kesin alın şunu diye doktorlara başvuranlar varmış hiç de fazla parmağı olmadığı halde. neyse, yönlendirme yapmayım...

*herkes seviyor diye metallica'nın one isimli şarkısını sevmiyorum, gibi şeyler düşünüyor musun arada sırada?

*çok büyük bir ormanda kayboldun diyelim, bir şekilde yolun gorillerin arasına düştü. sevdiler seni ve gruplarına aldılar. bir iki ay sonra birisi yanına geldi ve "artık senin de evlenmen, bir aile kurman gerek, madem artık bizden birisin, bir yere de gidemiyorsun, bari bir yuva kur" dedi ve bu düşünce aklına yattı. diyelim. evleneceğin gorilin geçmiş ilişkileri senin için önemli olur mu?

*sen televizyona laf yetiştirirken televizyonun sana cevap verdiğini hisssettiğin oldu mu? ya da yayınlarla konuşuyor musun?

*bir gece, sen kitap okurken örneğin, robert de niro, angel heart filminde canlandırdığı karaktere bürünmüş halde ortaya çıktı diyelim. odanın ortasına bir kutu koydu ve "bu kutuyu asla açma, eğer açarsan sonsuza kadar etlerini çekiştireceğim" dedi sana. sert bir bakış attıktan sonra kayboldu, diyelim. o kutuyu açar mısın? [spoiler: iki üç elma ya da bir köy dolusu şirinler var kutuda, bence yani]

*bilgisayar kullanırken, masaüstünde, boş alanda, sağ tıklayıp, açılan menüde "yenile" kısmına defalarca tıkladığın oluyor mu? [bak bu ciddi bir durum!]

*hiç sevmediğin ya da dinlemek istemediğin bir konuda dakikalardır konuşan birinin burnuna dokunmak ve gülmek istediğin oluyor mu?

*bir fil dört vosvosa nasıl biner?*

sıkıldım, belki biraz daha soru eklerim ilerde. cevap anahtarı şu şekilde: eğer evetl'er çoğunluktaysa deli olabilirsin, hayır'lar çoğunluktaysa sıkıcı olabilirsin, "e, e, ee!"ler çoğunluktaysa ne diyeyim ki, neyi nasıl diyorsan, öyledir kesin.

*son soruya verilecek tüm cevaplar "e, e, ee!" sayılacaktır.

görsel: hank willis thomas

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder