05 Aralık 2008

eric fortune

eric fortune 1976 yılında ohio'da doğmuş; kendini bildi bileli resim çizmeye karşı bir merakı varmış. hep öyle olur zaten; birden ortaya çıkar mı bu tür yetenek? belli olmaz aslında çıkabilir de? sanatçı kısmının (ve aslında her insanın normal olarak) ev çevresinde şekillenmeye başlaması şaşırtıcı değil; bazıları bunu özellikle vurgulamaktan çok hoşlanır. aslında bir bok beceremeyenler yapar bunu, maksat "inandırıcı" olmak sanırım. ülkemizin kötü şarkıcıları, "evde müzik eksik olmazdı" falan derler ya...

web günlüğünün güzel yanlarından biri de kimsenin "yahu ne ilgisi var, bahsetsene sanatçıdan falan ne geyiği bu!" demeye hakkının olmaması; serbest çağrışım yazabiliyorsun istediğin gibi... öyle ama, tamam adamın resimlerini çok beğendim ama yok ki o kadar resim bilgim resimlerini analiz edeyim (olsa da yapmam öyle bir şey) ya da şurda şu ödülü almış, küçükken at ısırmış, en sevdiği yemek mücvermiş, sol elinde yedi parmak varmış, kendisi hakkında abuk sabuk uydurma bilgilerden nefret edermiş falan filan gibi şeyleri araştırıp yansıtayım? sanırım öylesi çok sıkıcı olur; en azından benim için...

bu arada lafı sadece üst soldaki resim daha düzgün görünsün, diye uzatıyor olabilirim. takıntı işte. evet, bu paragrafı aklıma öyle bir şey geldiği için yazmaya başladım, itiraf ediyorum!

bak ne güzel şeyler çizmiş...
















5 yorum:

  1. Nefislermiş hakikaten..

    YanıtlaSil
  2. hep böyle çizen bi sevgilim olsun istemişimdir, bana alalım mı? o çizsin ben seyredeyim, hatta beni çizsin ben onu gene seyredeyim... :)

    YanıtlaSil
  3. ohio'lu ama; ohio'dan adam çıkmaz derler?
    gerçi çıkmış gibi:)

    YanıtlaSil
  4. evet ben de bazen resim güzel dursun diye cümle uzatabiliyorum..
    evet bir de.. yaptıkları iş üzerinde eğreti duranların "evde müzik hiç eksik olmazdı".. "küçükken elimde tahtakaşık ayna karşısında şarkı söylerdim.." geyiklerini sıklıkla tekrarladıkları konusunda da hemfikirim..
    ayrıca resimler de fenaymış yahu.. (benim sanat bilgimle anca bu kadar..)

    YanıtlaSil