30 Aralık 2009

goldie : "çarşıdan aldık bir tane eve getirdi dokuz tane"

daha dünün bebesi goldie, küçük bir aşk kaçamağının sonucunda, yaklaşık bir ay kadar önce, dokuz yavru dünyaya getirdi. bu devride dokuz bebe, ortalama bir başbakanın bile rahatlıkla ifade edebileceği gibi, çok! kendisine sürü kuruyor sanki! 

yine de, zibidilikte her fırsatı değerlendiren goldie'nin yavrularına muhteşem bir annelik yapması beni şaşkınlığa düşürdü. tabii benim muhteşem dediğim şey, tam olarak kavrayamayacağım, gerçekleşmesi zorunlu bir doğal ilişki de olabilir? 

bebeler büyürken yüzlerce foto ve video çektim. ancak uyumuyorlarsa sürekli hareket halinde oluyorlar bu nedenle de net fotoğraf almak zor oldu benim için. ayrıca şu da var ki, kahrolası bir amatörüm! neyse, en net ve güzel bulduklarım aşağıda. 

bu dokuz yavru, belirli bir kıvama geldiklerinde (mama yemeye, su içmeye başladıklarında, yani kısa bir süre sonra) aramızdan ayrılacaklar elbette. kimisini sanayiye vereceğiz(!), kimisini askeri okula yollayacağız(!), bazıları da kendilerini kabul edecek insanların yanında yaşamaya başlayacak.

 

 öyle değil, dinliyordum denk geldi: tom waits - rain dogs

5 yorum:

  1. devrim agladim beeaaaa
    ayyy bebekligini bilirim bu serseri kizin
    simdi bebeleri olmus ay bide emzirir..
    yavvruummmm:)
    isallah cok guzel yerlere giderler..

    YanıtlaSil
  2. Stumble'a yolladım...

    YanıtlaSil
  3. evet yahu; karizma puanını artırdı gözümüzde goldie:)

    YanıtlaSil
  4. Devrim,

    Yavrular çok tatlı yaaaaaaaa:)))

    Yavruları görmeyi çok isterdim...ben olsam yanlarından ayrılamam sanırım:))))))

    selamlar

    nesli

    YanıtlaSil
  5. çok tatlılar ama aynı zamanda, dokuz çiş ve ses makinası gibi görüyorsun bir süre sonra:) altısı bu hafta içinde ayrılacaklar bizden, muhtemelen mutlu olacaklardır gittikleri yerlerde.

    YanıtlaSil