22 Şubat 2010

"moral bozukluğu ve 31"

isveç yapımı "nasty old people"dan sonra, bir türk yapımı da dağıtımını internet üzerinden, ücretsiz olarak yaptı. ali yorgancıoğlu'nun, tek bir günde film çekilebilir iddiası üzerine gerçekten de tek bir günde çekimleri yapılan "moral bozukluğu ve 31", iki bakir arkadaşın bir hafta süren komik öyküsünü anlatıyor. 

özellikle merdivenlerdeki muhabbeti, mesaj çekme bölümünü, kovalama sahnesini, kulağa tanıdık gelen bazı geyikleri çok sevdim. genel olarak çok eğlenceli bir film olmuş. baş roldeki ikili, deniz alnıtemiz ve ozan özcan başta olmak üzere bence herkes sahici. 

filmin yönetimi, senaryosu ve diğer teknik durumlarıyla ilgili olarak ali yorgancıoğlu şöyle demiş: 

"uluç ali kılıç, gönenç uyanık, onur yayla ve ben dördümüz çektik. yani kameralar bizim elimizdeydi. ama doğrusunu söylemek gerekirse bu filmin yönetmeni yok. hep beraber yaptık ve dahil olan herkes kendinden bir şey kattı. oyuncular seçil akmirza ve reyhan özdilek arasında bir konuşma duydum bir noktada bütün olayı özetleyen. biri diğerine benim karakterim böyle bir şey yapmaz ya diyor, öteki de tamam o zaman buradan sonra bir partiye gidiyor olalım onu bahane eder kaçarız bu plandan diyordu. oyuncuların o anda senaryoyu yazdığı bir durumda yönetmen kimi nasıl yönetsin."

  

kolaylıkla indirmek için filmin sitesindeki "ücretsiz 31" sayfasını ziyaret etmek yeterli. ayrıca filmin müziklerini de gönül rahatlığıyla indirebileceğini söylemeye gerek yok. (özellikle: "hipokrat & ruffkutz & niti - dünya tanrısı çıldırmış" ve "mo-x - düşünme" ) 

daha fazla bilgi: moralbozukluguve31.com


4 yorum:

  1. Teşekkürler. BTers medideydik, beğendiğinize sevindik. Aldığınız screenshot da şahaneymiş bu arada.

    YanıtlaSil
  2. baştan sona keyifle izledim, "bir günde çekilen filmden ne olacak be!" önyargım daha ilk on dakikada sonsuzluğa karıştı:) emeği geçen herkesin yüreğine ayrıca au ya da c kökenli yerlerine sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Filmi indiriyorum fakat şunu diyebilirim ki fikir çok hoş.
    Bu arada banner haber sitelerindeki gibi olmuş. Yeni dikkatimi çekti.

    YanıtlaSil
  4. "çıkmadan"dan beri beklediğim
    fena isteyip te gidemediğim
    ama bir türlü de hala seyredemediğim şey

    YanıtlaSil