19 Kasım 2008

world of goo



belki belli etmiş olabilirim, bilgisayar oyunlarından pek hoşlanıyorum. hatta worms isimli zibidi oyunu özellikle sevdiğimi de belli etmişimdir. işte world of goo, en az worms kadar zibidi bir oyun. devasa boyutlara ulaşan dosya boyutları ve olağan üstü detaylı grafikleriyle oyun piyasası her geçen gün daha ihtişamlı ürünler ortaya koyuyor. ancak world of goo, düşük dosya boyutu, basit ama çok renkli, eğlenceli, yaratıcı grafikleriyle ve şahane müzikleriyle önemli olanın yaratıcılık olduğunu bir kere daha gösteriyor. (çok ciddi ve klişe geldi yazdıklarım bana, hay aksi..)

oyunun amacı, bölümler ilerledikçe farklı fonksiyonlara sahip, genellikle yuvarlak sümükümsü şeyleri (peki, komik sesler çıkaran jölemsi küreleri), fiziksel dengeler çerçevesinde kullanarak, minimum hedeflenen sayıdaki topçuğu "hava çeken" boruya ulaştırmak. elbette bu iş bölüm atladıkça zorlaşıyor. şunu da belirtmeliyim ki, "toplar olsun, onları toplasınlar baba; nasıl fikir?" diye başlayıp hayal gücünün ve yaratıcılığın bokunu çıkarmışlar.

oyunu internet üzerinden, oyunun yaratıcılarının 2d boy isimli siteleri aracılığıyla edinebileceğin gibi kendi pis yöntemlerinle (artık bilemem ben) de edinebilirsin. yaklaşık iki yüz megabayt sanırım; hatırlamıyorum..

aşağıdaki tanıtım videosunu izledikten sonra daha net fikrin olacaktır...


2 yorum:

  1. Ben bir halt anlamadım videodan. Ama zevkine güvenirim. Pisişik çizimli görüntülerle bile nasıl video yapmışlar. Müzik falan. =)

    YanıtlaSil
  2. güveninin için teşekkür ederim buzcevheri:)
    müzikleri çok güzel oyunun; görüntüler de...
    tanıtım videosu kesmediyse, küçük ve çok basit bir bölümden zarar gelmez diyerek, ilk kısımın ikinci bölümünü izlemeni önereyim o halde...

    ayrıca: yazıya bir açıklama bölümü ekledim.

    YanıtlaSil