20 Nisan 2008

o sırada bir paralel evrende:

* memlekete fuhuş yapmak için gelen fransız erkekler, zor durumda kalmamak için anlaşmalı evlilikler yapıyorlar. özellikle ege bölgesindeki oteller fransız erkeklerle dolu. kadınlarımız çok düşkün bu fransızlara...

*sabah telefonum çaldı; yastığın altından tek gözüm kapalı ele geçirdim, tiri-viri yapan telefonu. ertelemek için gerekli tuşa bastım. dokuz dakika sonra tekrar çaldı. tekrar erteledim. dokuz dakika sonra tekrar çaldı, yine erteledim. dokuz dakika sonra bir kere daha çaldı ve "tamam be" dedim cevapladım. "ben alarmım neden cevap veriyorsun ki?" dedi. "ben de uyumaya çalışıyorum neden bu kadar üsteliyorsun ki!" dedim. "neyse fazla kontörüm yok, dokuz dakika sonra ararım ben seni" dedi kapattı. yüzüme.

*fransızcanın, türkçenin tersten okunuşu-yazılışı olmasına bozulan ingilizlere de fransızlar, japoncanın ingilizcenin tersten okunması (ama yazılması değil) gerçeğinden dolayı bozuluyorlar. oysa türkçeyi tersten okumak hiç de kolay değil. kamzay yalok.

*arabalardaki, evlerdeki müzik çalarlara ve walkman'lere kısacası müzik çalan her şeye uygun "last.fm raporlayıcısı" dikkatli ve özenli bir kullanımı gerektiriyor. geçen gün bir arkadaşıma misafir gelmiş, o evde yokken akşama kadar zerrin özer, kayahan dinlemiş... arkadaşım, "kişiliğime yapılmış bir saldırı! tüm istatistiklerim ve oluşturmaya çalıştığım 'zevk düzlemim' alt üst oldu!" diye isyan ediyordu. o artık eski o değil.

*yenmeden bırakılmış patlamış mısırları toplayıp, özel makinalarda "mısır tanesi"ne dönüştürerek zengin olan ve "geri dönüşümlü patlamış mısır" kralı olmasına rağmen aslında sadece patates cipsi seven adam, cipsleri de patatese dönüştürme çalışmalarına harcadığı para yüzünden iflas etti. oysa (elbette) mısırlılar bunu yapabiliyordu: piramitlerle... piramitin merkezine konmuş kırk paket patates cipsi dört saat sonra beş patatese dönüşüyordu. ama elbette, anlaşılmaz bir teknoloji; daha çözemedik. hem paketler nereye gidiyor? sorular sorular...

*vista 'service pack 1' çıktı.

4 yorum:

  1. sony ericsson kullanıyo, he he...

    bi de solak insanlar için tersten yazmakta kolay; okumakta, he he...
    kendimden biliyorum..ters bi insan olmak istiyorums...çok mu?

    YanıtlaSil
  2. solakların bu yeteneği konusunda kardeşimle küçük bir röportaj yapayım bir...
    bu arada deşifre oldu telefonum:)

    YanıtlaSil
  3. last.fm ile aynı sorunu ben gerçekten de yaşıyorum. Evime gelen arkadaşlarım her seferinde listemde belledikleri sevdikleri tek bir parçayı dinlemeye çalışıyorlar. Evime uzun vadede 40 defa girip çıkan biri aynı işlemi tekrarlayınca, onun en sevdiği parça benim last.fm'de en sevdiğim parça oluyor. Halbuki ben hiç sevmiyorum onu, bu yüzden sildiğim mp3ler bile oldu.
    Piramitlerin içinde Saadettin Teksoy'u bıraktılar iyice manyadı di mi. Çok enteresan bence o. O programdan sonra sapıttıkça sapıttı adam, yedi kendini kayboldu sonra ortadan.

    YanıtlaSil
  4. aaa genlerinde solak geni var, kendi solak olmasa da...aaa...:P

    YanıtlaSil