16 Nisan 2008

marsta kırk makak


rusya mars'a insanlı uçuş öncesi makak gönderecekmiş. daha önce de terrier cinsi "layka" isimli sokak köpeğini (alaylı) uzaya göndermiş olan ruslar , öğrendiği şeyleri kendi ailesine de öğreterek bilgi aktarımını kuşaklara yayan, dolayısıyla kültürleri olan (bu bir söylenti de olabilirmiş) makak cinsi maymunları eğitmeye başlamışlar. mars'a gidecekler kolay mı!

daha önce de amerikalı bilim adamları (yuvaları nasa olanları) charlie isimli bir maymunu aya göndermek için eğitime almışlardı*. bin dokuz yüz altmışlarda... hayvanı sürekli "bak charlie, ayda milyonlarca muz var... bayılacaksın oraya" diye motive ederek eğitim veren bilim adamları, aya inen charlie ile "houston" bağlantısını yaptıklarında büyük hayal kırıklığına uğramışlardı: charlie, ayda muz falan göremedi doğal olarak... elbette, "evet charlie, ne görüyorsun, anlat bize..." çağrılarına, "muz yok... yok burda muz falan!" gibi sözlerle, oldukça küfürlü bir şekilde cevaplar verdi sadece...

işte ruslar hem sokak kültürüyle yetişmiş layka'nın uçuştan hemen sonra ölmesinden hem de yanki'lerin hatalı eğitilmiş maymun göndermelerinden ders alıp, 40 makakı şimdiden eğitmeye başlamışlar.

eğer gerçekten makaklar bilgi aktarımı yapabiliyorlarsa bir strateji geliştirmişlerdir bile. belki de, büyük makak önderleri, "sessiz kalın, maymun gibi davranın, aptalca şeyler yapın" diye öğütlemiştir yıllar önce... zekice: hayatta kalmak istiyorlarsa insanlardan bu yeteneklerini saklamak zorundalar....
üçken prizmayı üçgen deliğe koyduğu için alkışlanan bir makakın gözündeki belli belirsiz şeytani pırıltı mutlaka dikkatlerden kaçıyordur....

bu üçkağıtçı sinsi makaklarla eş zamanlı marsa varacak olan dış dünyalı canlılarla olası bir karşılaşmada kendilerini "insan ırkından" kaçan "dünyalılar" olarak gösterebilir bunlar. rus bilim adamlarının bu olasılığı(!) hesaplamadıklarından eminim.

olur ya, belki de marsa bir göktaşı çarpar onlar varmadan üç beş saat önce; sağına soluna oksijen, karbon, hidrojen atomları, bok püsür bulaşmış dev bir meteor. al sana yaşam!sonra gelsin uygarlık gitsin füze! çarpmanın etkisiyle gezegende başlayan değişim evresinde, tüm kılları - tüyleri de dökülecektir; böyle böyle iyice kendilerini bir bok zannetmeye başlar bunlar!

işte bu gibi sebeplerden dolayı makakların uzay araştırmalarında kullanılmasını pek sakıncalı buluyorum. tavşan, sincap duruken makak nedir yahu?

*şimdi uydurduğum bir habere göre....

(fotoğraf: ntv/msnbc)

1 yorum:

  1. kırk makak kırkının da kulbu kırık makak :))

    YanıtlaSil