20 Temmuz 2008

beyin beyin


*bir amerikan güreşi (wrestling) "sporcusu" var, bill goldberg ismi, en az iki omzu var sanki "hayvan"ın. yıllar önce onu ilk gördüğümde bu adamla markette bile karşılaşmak istemem demiştim kendi kendime, isterse bebek bezi alıyor olsun! onun gibi 299 adamın emrinde olduğunu düşünsene, silah milah bulmana da gerek yok, hep bir ağızdan böğürseler yeter!
amerikan güreşi de çok komik bir şey aslında, yani müptelası olanı mutlaka vardır ama "ayda yılda bir karşına çıksın, 'lan ne mal adamlar bunlar!' de geç", diye yazıyor olmalı kullanma klavuzunda. elbette tüm halklardaki dangalaklık oranı değerleri amerikan halkı için de geçerli.

*hayatta olmaz böyle şeyler:
yolu tarif etti: "ilk sola gir, ilerde civciv osuran bir ejderha göreceksin, onu geç, yere çakılmış bir yıldırım var, hah işte onun tam karşısındaki sapaktan düz git, doksan bininci bina..."

*hiper reel:
elektrik kesildi. adam şamdanı yavaşça alıp koltukta oturan yaşlı kadının kafasına indirdi. kadın öldü. elektrik geldi; odadakilerle beraber adam da çığlık attı. hiper reel: bu olay gündüz oldu.

*hepimiz ölüyüz
yaşayın ölüler
kol yemek ne güzel
gezelim beraber
beyin, beyin (x16)

('hepimiz kardeşiz' diye bir türkü var ya, ona uyarladık, "herkes ölsün ben yaşayım" düşüncesiyle etrafa dehşet saçan bir arkadaş'la. son kısımda 'beyin' kelimesi bir iki tekrardan sonra, tıpkı bir zombi gibi, tekdüze, kuru bir şekilde söylenmeli. söylenmeli dedim? yok yahu, daha neler!)

1 yorum:

  1. Amerikan güreşi çok büyük bir mallık cidden, gerçi adamları da takdir etmek lazım, 150 kiloluk bir insanın 2 metre yükseklikten rakibinin üzerine cinayete sebebiyet vermeyecek şekilde atlamayı becerebilmesi zor olsa gerek. Rol yeteneği diye ben buna derim.
    Bu arada bizim de benzer bir uyarlamayı da biz yapmıştık.
    "Biz heybelide her gece roket atardık, roket atardık.
    Panzerlerimiz neşe dolar, dehşet saçardık, dehşey saçardık..."
    şeklinde. Makamıyla söyleyince çok hoş oluyor.

    YanıtlaSil