30 Temmuz 2008

mordillo amca

mordillo amca arjantinli bir karikatürist. ta 1932 yılında doğmuş. genellikle canlı renkli, oldukça sevimli, neredeyse hepsi yazısız şeyler çizmiş ve çok da iyi yapmış. şu aşağıdaki "su altında canavar, su üstünde yardıma muhtaç kadın" karikatürü uzun zaman boyunca odamın kapısında asılıydı.
poster, puzzle olarak mutlaka bir yerde karşına çıkmıştır mordillo amca. 350 kadar karikatürünü buldum, serseme döndüm! gülmekten gebermiyorsun ya da seni allak bullak eden bir eleştiri falan getirmiyor mordillo'nun işleri ama bu onların tırt oldukları anlamına da gelmiyor. onun karikatürleri özenle hazırlanmış ve sanki her biri gerçekten de "poster olur, duvara asılır" cinsten: bir kere bakmak yetmez...
mordillo'nun inekleri çok sevimli, en çok onları seviyorum. mordillo ise en çok zürafaları seviyor sanırım; bir dolu zürafalı karikatürü var... ayrıca kocaman kalp'ler çizmeyi ve bir erkeğin bir kadına ulaşmaya (iletişim kurmaya) çalışmasını çizmeyi çok seviyor. bununla beraber futbol da çok önemli mordillo için: sadece futbolla ilgili başlı başına bir albümü var!
































Share/Save/Bookmark

2 yorum:

  1. Mordillo, bana puzzle yapmayı sevdiren şahsiyet! Paylaştığın karikatürlerinden bir kısmının puzzle versiyonu var. Hatta benim bitirdiğim bi tane, bitirmeyi planladığım da 2 tane puzzle bekliyor. Bitenin bir resmini çekerek paylaşayım en iyisi:)

    YanıtlaSil
  2. Evet, işte Mordillo'nun puzzlelarıyla ilgili post: http://fistikyesili.blogspot.com/2008/08/we-like-mordillo.html

    Taze taze okuyun:)

    YanıtlaSil