02 Temmuz 2008

renkli

fıkra da yazayım tam olsun: tavşan ormanda çok sıkılıyormuş; ormanlar kralı nasreddin hoca'nın yanına gitmiş. nasreddin hoca bir ingiliz, bir fransız ve bir alman ile yolculuğa çıkacakmış bu nedenle bavulunu hazırlıyormuş. ancak gram yabancı dil bilmediği için oldukça gerginmiş. tavşan'ı görünce, gel bana yardım et demiş. tavşan, yardım ederim ama karşılığında bavulunda sığabileceğim bir yer isterim demiş. orrayt demiş nasreddin hoca; tavşan valizin bir köşesine geçmiş, uzaktan nasreddin hocanın attığı eşyaları valize düzgünce yerleştirmiş. aradan günler geçmiş, tavşan artık açlıktan dişmacunu tüplerini emiyor, ormanlar kralı nasreddin hocanın tertemiz donlarına işiyormuş. ancak sonunda dayanamamış ve "hoca efendi hoca efendi bu valiz neden bir türlü dolmuyor?" diye isyan etmiş. ormanlar kralı uyuşturucu bağımlısı alkolik nasreddin hoca tavşanı teğet geçen eksi sonsuza ayarlanmış bakışlarla "ya dolarsa?" demiş ve sırıtmış. bunun üzerine tavşan "omne animal triste post coitum" demiş ve ölmüş.

her neyse asıl konuya gelirsem: duvarkağıdı olarak kullanmak istedim bazı görselleri, laf olsun zaman dolsun diye... hiç de uğraşmadım ama; sadece boyutlarıyla oynadım, biraz sağa sola kaydırdım. yani "ben yaptım" falan diyor değilim (=demiyorum).
görsellerin isimleri tabii ki google yardımıyla onları ortaya koyan eşsiz sanatçılara ulaşılmasını sağlayabilir. sağlamayabilir de; emin değilim...



















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder